Artist

Onbekend Lippen & Verfspetters

Mooie fel rode lippen breken door de verfspetters heen. Een schilderij die het abstracte met het figuratieve laat samen smelten tot een geheel. Figuratieve kunst is het soort kunstwerken waarin herkenbare onderwerpen zijn afgebeeld. Voorbeelden van figuratieve werken zijn landschappen, portretten of stillevens. De tegenpool van figuratieve kunst wordt meestal abstracte kunst maar soms ook non-figuratieve kunst genoemd. Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er geen zaken uit de reële wereld hoeven te zijn afgebeeld. Er kunnen onderliggende principes zichtbaar worden gemaakt met vormen en kleuren, ritmes en contrasten.

Bestel het schilderij

Jack Liemburg De nacht wacht altijd op ons, Dutch dreams

Jack Liemburg is een Nederlands kunstenaar die unieke en onnavolgbare kunst expertieces biedt. Zijn schilderijen zijn vaak doorspekt met passie, kracht en opstand. Zijn werk wordt gekenmerkt door de combinatie van schildertechnieken en fotografie. Jack haalt zijn inspiratie uit het dagelijkse leven, maar meer nog van buitengewone ontmoetingen en van reizen en muziek. Al deze elementen zijn zichtbaar in zijn unieke schilderijen die niet onopgemerkt zijn – echte verklaringen aan de muur. Jacksart wordt tentoongesteld in heel Nederland en ver daarbuiten. Van Moskou tot Instanbul, vanuit Keulen naar Ibiza. Elk jaar meer dan honderd “Jacks” schilderijen. Elk kunstwerk is uniek en toch zijn ze duidelijk van Jack’s hand. Om een groter publiek kennis te laten maken met kunst, organiseert Jack regelmatig speciale worhshops waarin mensen hun eigen Jack-stijl kunstwerk onder begeleiding van Jack maken. Deze workshops zijn bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven. ‘Ik werk echt vanuit mijn gevoel. De ene keer is het werk vrolijk, de andere keer verdrietig.’

Zie meer

Haike Bes Headlines

“Tekening is mijn passie. Ik ontdekte het als kind, door mijn vader Hessel die een schilder is. Oefening baart kunst en hier heb ik jaren aan gewerkt. Dit resulteerde in mijn afstuderen als een interieur ontwerper. Terwijl het maken van een schilderij voor school realiseerde ik me: dat is precies wat ik wil doen. Het moment, de mensen en de emoties zijn mijn inspiratie”.

Haike gebruikt verschillende oppervlakken zoals: karton, jute, beton, onderdakfolie panelen, muren en canvas. Ze bewerkt deze met acryl verf en graffiti pennen. Zelf noemt ze haar werk realistisch met een abstracte randje. Bekijk meer

Roy Valentijn De Pakistaanse slurfkameel

Roy Valentijnis een kunstenaar van de hedendaagse schilderkunst. Hij droomt elke dag over de waanzinnige vormen en kleuren, waardoor hij in staat is mooie “sub-fantalistische” doeken te creëren. Hierdoor kun je “jouw eigen” realiteit en fantasie laten kijken naar zijn kunst. Deze schilder probeert zijn kunst over te geven aan alles en iedereen. Vanuit zijn eigen perspectief. Een toevoeging voor de toekomst en een inspiratie op het gebied van kunst. Ik droom elke dag over de meest waanzinnige vormen en kleuren waardoor ik in staat ben de meest sub fantalistische doeken te creeren. [definitie:] het kijken door jouw persoonlijke bril. Hiermee kun je “jouw eigen” realiteit + fantasie laten kijken naar mijn kunst. Ik probeer iets nieuws mee te geven, een toevoeging voor de toekomst en inspiratie op het gebied van kunst. De Pakistaanse slurfkameel is half schilpad / half ooijevaar die van gewicht kan veranderen. Door de kieuwen te unlocken hebben ze de mogelijkheid om op te donkeren in het licht.

Bekijk meer

Van Gogh The Starry Night

De sterrennacht is een schilderij van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Het is geschilderd in olieverf op doek en meet 73 bij 92 cm. Het wordt gezien als een van de grootste meesterwerken van deze schilder. Het behoort tot de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. Het schilderij is een nachttafereel met gele sterren boven een kleine stad met heuvels. Het is een uitzicht vanuit een denkbeeldig punt over een dorp met kerktoren en links een vlammende cipres en rechts olijfbomen tegen de heuvels op. Voor het gebruik van complementaire kleuren greep Van Gogh terug op Delacroix.

Vaak wordt het schilderij geassocieerd met de woorden van Vincent van Gogh: “Waarom, vraag ik me af, zouden de stralende stippen in de lucht niet net zo makkelijk te bereiken zijn als de zwarte stippen op de kaart van Frankrijk? Net zoals we de trein naar Tarascon of Rouen nemen, gebruiken we de dood om naar de sterren te reizen.” Hij schreef dit in een brief aan zijn broer Theo die hij verzond vanuit Arles op 9 of 10 juli 1888. Van Gogh schilderde het stuk in een tijd dat hij een sterke drang naar religie voelde.